Sihirli İksir Sirke! (Videolu)

Sağlık açısından tam bir ilaç sirke. Üstelik temizlik için gerçekten eşsiz neredeyse! Hem ucuz hem sağlıklı çünkü, cevre ve sizin için tam bir mucize!

Biz kısa bir süre önce kendi temizlik malzemelerimizi yapmaya çalışmaya karar verdik. Bir süredir minik denemeler yapıyoruz. (sonuçları da paylaşacağım yakın zamanda:) Bu konuda araştırmalar yaparken sizin için türkçe açıklama da yapmaya çalıştığım bu videoya rastladım. Arkadaşlar harika çalışmışlar. Mucizevi şekilde etkin olan sirkenin 10 sihirli kullanım yolunu anlatıyorlar bizlere. (Daha başka faydalarını da okumak isterseniz o da burada, tıklayınız)



Videoda yer alan 10 sihirli ve doğal yol aşağıda da kenara not etmek isteyen olursa diye bekliyor olacak sizi. İyi seyirler.







Lavabonuz tıkanıyor ve kimyasal kullanmadan açamıyor musunuz?

1-)Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su ile yıkayın. Tıkanıklığın ortadan kalktığını göreceksiniz.


Temizlik malzemelerine para vermekten yoruldunuz mu? Artık ne doğaya ne kendinize zarar vermek istemiyor musunuz? Kendi temizleyicinizi kendiniz yapın!
2-)Mutfak ve banyo temizligi icin;
1 cup Uzum sirkesi+1 cup su+az bilasik deterjani(bos sprey sisesine)

3-)Duvarlarınızda sticker kalıntıları mı var? YApışkanlardan kalan lekeler icin;
renksiz bir sirkeyi bölgeye siktiktan sonra 2 dk.bekleyin ve ardından yumuşak bir şekilde temizleyin.

4-)Çöpünüz boşken bile kötü mü kokuyor?
Bir dilim ekmege sirke dokün. Çöpün dibine yerleştirin. Ertesi gün onu alırken kokunun yok olduğunu göreceksiniz.

5-)Mutfakta ki meyve sinekleri icin;
Elma sirkesini bir kaba koyun. Üzerine strec film gecirin. Üzerinden bicakla bir kac yerden delin, sinekler içine girebilir ancak tekrar çıkamayacaklardır. (mümkün olduğu müddetçe zarar vermeyin öldürmeyin ancak zor durumda kimyasal kullanmak yerine buna başvurabilirsiniz.)

6-)Ütüsüz çözülmesi gereken kırışıklıklarınız varsa;
1 cup renksiz sirke+3 cup su askıdaki kıyafete püskürtün, kuruduğunda kırışıklıkların bir kısmının uçtuğunu göreceksiniz.


7-)Vazodaki ciceklerinizin çabuk ölmemesi için;
Vazonun icindeki suya az elma sirkesi ekleyin (fakat çiçek dalında daha güzel, unutmayalım, özellikle zavallı mimozalara ki bu mevsim onların mevsimi lütfen zarar vermeyelim)

8-)Gozluk camlarinızın daha parlak olması icin

Sirke ile temizlemeyi deneyin.


9-)Kedileriniz hala mobilyaları mı tırmalıyor?
renksiz sirke solüsyonundan tırmalnmasını istemediğiniz yere biraz sıkın. Kediniz oradan uzaklaşacaktır. Kediler sirkeden nefret ederler :)

10-)Tava lekeleri icin;
2 cup sirke+1 cup su. tavanın içinde karıştırın 5 dk kaynatın. yeni gibi olacak.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Aa! Ekşi yoğurttan peynir yaptım, ekmek mayaladım :)

Pet şişede soğan yetiştirme detaylı fotoğraflı anlatım