Bu hafta alışveriş yapma İstanbul! Pazar günü doğa ayağına geliyor

Uzuunnca bir süredir ara ara size UTTM'den bahsediyorum. Hani sayelerinde anadolu tarlalarından çıkıp bize ulaşan GDOsuz oynanmamış miss gibi tohumlardan, onlardan elde ettiğimiz miiss gibi yerel hazinelerden, endüstriyel üretim yapmayan küçük üreticilerden haberler getiriyorum ya size zaman zaman ve diyorum ya aahh burada yakında olsaydı da tatsaydık diye, müjdelik isterim bu pazar o güzelliklerin bir kısmı İstanbula geliyorlar. O güzel ekip yine miis gibi bir organizasyona ön ayak olmuş, üstelik bu kez sevgili grup yöneticilerimiz Ali Özırmak ve Abdullah Mete Tiren de katılacakmış İzmirden kalkıp gelip, daha ne olsun!

Kermes tadında gerçekleşecek etkinliğin amacı gönüllü usulle devam ettirilen bu güzel faaliyetlere çam sakızı çoban armağanı destek olmak, aynı lokasyondaki bireylerin birbiriyle tanışıp daha sağlıklı iletişim kurmasına ön ayak olmak, yemek, içmek, eğlenmek. Üstelik bunları yaparken de orada bulunan ülkenin dört bir yanından gelmiş endüstriyel olmayan ürünü tatmak, satın almak ve evine getirip çoluk çocuğuna "ohh bee" rahat nefesiyle bir kaç öğün rahat rahat yedirmek. Hoş değil mi?
Hem de standlarda İstanbulda olup sağlıklı üretim yapan kişilerle tanışıp sonrası için kontakt kurup düzenli olarak sağlıklı ürüne ulaşma şansımız da olacak. Bunları düşündükçe gerçekten heyecanlanıyorum ben.

Bir de grupla aşina olanların pek çoğunun yakından tanımak istediği iki isim var ki aksilik olmaması halinde onlarla da kucaklaşacağız, bu da güzel başka bir nokta... Sevgili Bedriye Engin ve namı diğer Bahattin abi Bahattin Sarıkaya başka başka şehirlerden gelecek, hem de el emeği göz nuru mis gibi doğal ürünlerinden getirecekler. Bir de o ayaküstü sohbetlerde bile ne teknikler ne tüyolar alabileceğiz o ürünlerin yapımı, tüketimi, saklanmasına dair kim bilir. Offf siz hayal edin orada bulunabilecek herkesin ne kadar karlı döneceğini.

İstanbul ayağında henüz diyaloğum olmasa da emek ve çabasını takdirle karşıladığım sevgili Fatoş Duran sorumlu organizasyondan. Her gelişmeyi etkinlik sayfasında an be an güncelleyerek son durumu sürekli paylaşıyor. Emeğine sağlık.

30 Kasımda Moda Parkında gerçekleşecek olan etkinlikte size hitap eden bir şeyler muhakkak bulacaksınız.
İşte Fatoş hanımın son güncellemesine göre pazar günü ulaşabileceğimiz doğal ürünlerin bir kısmı:

Aydın , Antalya , Bursa ,İznik , İzmir, Kırklareli , Düzce , Tunceli , Trabzon ,Tokat ‘ dan gelecek olan yerel tohumlarla üretilmiş , kimyasal kullanmadan yetiştirilmiş doğal mevsim sebzeleri, meyveleri ve köy ürünleri :

"Ispanak, pırasa, turp , Havuç , Maydanoz, Limon, yer fıstığı , fındık
Dağdan toplanmış yabani sarmısak
Portakal , Nar, Ayva, Muşmula, Elma (yabani elma ve yerel Amasya elması) , Ayva, Mandalina , Kestane ,
Balkabağı , Nohut , Kurufasülye , Yeşil mercimek
Kuru incir, kuru üzüm, kuru mısır, erik kurusu, kızılcık, elma kurusu
Ihlamur , Ada çayı , Biberiye
Peynir , zeytin ,Bal , pekmez, çemen , pestil , tarhana ,

Ve reçel çeşitleri ( Turunç, portakal, Nar, Kızılcık , yasemin çiçeği , zeytin , domates, ceviz, mandalina , ayva, buğday , portakal çiçeği, hanımeli , ebegümeci reçeli, hatta acı biber reçeli ..

Vee İstanbul gönüllülerin den .. Kısır, Kek, Börek, Çörek, Barbunya, Bakla sarması, zeytinyağlı sarma, Kurabiye ,Mercimek köfte, Boza, Aşure ve çeşit çeşit bitki çaylarııı
İstanbuldan ve İl dışından gelecek hediyelik eşyalar : El örmesi bebek yelekleri , El yapımı kolye ve küpeler , Müzik kutusu, otantik mücevher kutusu, tasarım kabak ahizeler"

Ve Bahattin abi kendi getireceği ürünleri şöyle anlatmış:
"Hadin şincik gelmeyin.
Niksar Köy ekmeği (günlük),Tokat tarhanası,Üzüm tarhanası,dut pestili,Hiç ama hiç gübre kullanılmamış yayla patatesi.2 çeşit dağ köyü buğdayı+ çavdar karışımı,kepeği içinde esmer un..Şeker vs katkısız Reçellerim,Marmelatlarım,Pekmezlerim,6 çeşit Ballar,Tereyağlar...Manda yoğurdumuz,Yöresel kahvaltılık (nefis) ,Peynir çeşitler,Tahıl türleri.Niksar Asma yaprağı,Cevizimiz..
--Hepsi yayla köylerimizden..Gelmeyen çok pişman olacak,biline.
1 kamyonet dolusu gelecem.."


Etkinliüe şöyle davet ediliyorsunuz
"Doğal yerli tohumlardan üretilmiş gıdalar, sebze ve meyveler, kurutulmuş meyve sebzeler, kitap, giysi, hediyelik eşya , yaratıcı emek ürünleri ve süpriz bir çok ürünlerin , gençlerin enstrümanları ve türküleri ile katılım gerçekleştireceği kermesimize tüm halkımız davetlidir. Gülücüklerinizi kapın gelin..." 
Etkinlik sayfası şurasıdır, inceleyin, bence zaman yaratın ve gülücüklerinizi kapın gelin :) Biz bir aksilik olmazsa kısa zamanlı da olsa orada olacağız.

Sevgiyle ve heyecanla :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Aa! Ekşi yoğurttan peynir yaptım, ekmek mayaladım :)

Bir çörek otu masalı