Şenlik tadında ıhlamur var; İçersin? içersiiinn, şifa niyetine, hayırlı iş için hem de!

Paranın geçmediği platformlar çoğalıyor günlerimize dokunan ve ben bunu sizlere ara ara keyifle anlatıyorum. Hem ne keyif! Ohh! Ancak paylaşırken para talep etmeyen bu güzel toplulukların da bu düzen içinde varlıklarını sürdürebilmeleri için zaman zaman maddi kaynaklara ihtiyaç duydukları gerçeği yadsınamaz.

Kimi zaman kermes düzenleniyor, kimi zaman takaslar, minik partiler, kimi zaman da destekçilerin katkısıyla platform yararına "armağan usulü" "satışlar" gerçekleştiriliyor.

Sıkça sayfalarımızda misafir ettiğimiz ve işlerini gerçekten sevdiğimiz para geçmeyen gönül işi yapan platformlardan biri olan UTTMnin talebiyle ilgili bu yazımız. Ulusal Tohum Takas Merkezi 16 Kasım 2012de GDOların, tohum simsarlıklarının, toprak katliamlarının ve daha pek çok olumsuzluğun ortasında can çekişen "YEREL TOHUMLAR" korunup kollanıp ülkenin en ücrasına da ulaşabilsinler diye kurulmuş. Yaptıkları şey ULVİ! Gerçekten bizim için öyle... Belirli bir prosedürle yine gönüllülerce gönderilmiş, envarterde yer alan tohumlardan talep ediyor bir form dolduruyor, iletiyorsunuz ve özenle paketlenmiş, numaralanmış, yeri yurdu kimden geldiği kayda geçmiş tertemiz tohumunuz size geliveriyor. Para falan da istemiyor kimse sizden.

Platform 30000 kişiye ulaşmış ve haliyle tohum miktarı da, yönetimden beklenen iş de, tohum talep eden de artmış bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin etkileri olarak. Dolayısıyla şimdi tohumların saklanması, paketlenmesi, dağıtılması, etkinliklerin düzenlenmesi aşamasında da destek gerekiyor gruba. Çünkü grupta GÖNÜLLÜLÜK ESAS ve dernek vakıf vs değiller. Aidatmış, bağışmış vs düzenli hiç bir kaynağı olmayan ekip kendi ayakları üzerinde durmuş 3 yıldır ve bu yıl artan yükle, haklı olarak destek çağrısında bulundular.

Çağrılarını duyan yine gönüllü katılımcılar IHLAMUR hediye etmişler gruba, ohh! Ne de iyi etmişler. Şimdilerdeyse tohum talep ederken "dileyen" "destek olmak isteyen" katılımcılarımız bizden bu ıhlamurdan istesinler biz de onlara sembolik olarak 3-5 pişirimlik ıhlamur gönderelim onlar da "gönüllerinden kopan miktarda" 3-5-10 tl gruba yardım yapsın ve böylelikle etkinliklerimiz devam edebilsin diyorlar. Al sana 5-10 tl ile kahraman olma fırsatı :) Ülkenin yerel tatlarını, tohumlarını, çocukların, toprağın geleceğini kurtaracaksın bir parça, fena mı?!
Ekibin yayınlanan çağrı metnidir
Hep veriyorum bu linkleri ama yinelemekte fayda var BURAYI tıklayarak grup sayfasına
BURAYI tıklayarak tohum isteyeceğiniz listenin envanterine ulaşabilirsiniz.

Bence tohum istemeseniz de eğer sayfayı inceler, işlerini beğenir ve üstelik devam etsinler diye de içinizden geçirirseniz siz de bir taşım ıhlamuru BURAYA tıklayıp grup yöneticisi sevgili Ali beye mesaj atarak edininiz. Üçe beşe bakmadan çorbada tuzumuz olur, kaygılı başlarımız yastıklara biraz daha rahat erer belki geceleri. Ihlamur almak da istemezseniz yine de destek için ulaşın bence grup yöneticilerine. İlla para olmak zorunda da değil, teknolojik ekipman olabilir, paketleme de işe yarayacak şeyler olabilir, ne bileyim belki elinizden gelen başka bir iş ya da grup yararına satılabilecek bir ürün, kullanıma açabileceğiniz depo, ev, arazi vs... Sizin gönlünüzün hoşuna gideni neyse işte, benim elimden yazmak geldi şuan armağan ettim gitti bu yazıyı mesela, umarım faydası olur...

Biz henüz tohum talep etmedik, envanterin yeni yılda güncellenmesini ve ona göre istemeyi bekliyoruz ne de olsa toprağımız yok ekmeye acelemiz de yok bahara kadar yolu var.. Ama hem tohumlarımız hem de ıhlamurlarımız geldiğinde yine size haber uçuştururuz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Aa! Ekşi yoğurttan peynir yaptım, ekmek mayaladım :)

Bir çörek otu masalı